Plat dak bedekken in Den Bosch?

Veel huishoudens beschikken over een volledig of gedeeltelijk plat dak. Met betrekking tot de dakbedekking heeft u over het algemeen drie mogelijkheden: Bitumen, PVC en EPDM. EPDM is een type synthetisch rubber, terwijl PVC een kunststof dakbedekking is. Bitumen is een type dakleer dat over het algemeen wordt gekozen voor platte daken. Elk materiaal heeft zijn eigen unieke eigenschappen. Voor particulieren zijn vooral levensduur, isolatiewaarde en bestendigheid tegen diverse weersomstandigheden factoren om rekening mee te houden.

Bent u woonachtig in Den Bosch of de regio en wilt u graag dakbedekking plaatsen op een plat dak? Dan vertellen we u graag meer over de mogelijkheden.

Dakbedekking plat dak mogelijkheden

Dakreparatie Nederland is specialist in het aanleggen van bitumen platte daken. Bitumen noemt men ook wel dakleer. Veel mensen beseffen niet dat ze vaak te maken hebben met een bitumen dak, omdat dit afgedekt kan worden door grind. Een bitumen dakbedekking kent diverse voordelen:

  • Hoge waterdichtheid/vochtbestendig
  • Tot op bepaalde hoogte bestand tegen UV-straling
  • Eenvoudig te herstellen/vervangen
  • Kan verwerkt worden met andere materialen

Bitumen is tot op bepaalde hoogte bestand tegen UV-straling door de zon. Echter kan de kwaliteit van bitumen door de jaren heen wel afnemen. Daarom kiest men er steeds vaker voor de bitumen laag af te werken met een rubbersoort. Dit maakt de bitumen laag soepeler bij hoge temperaturen of een felle zon. Een keerzijde van bitumen dakbedekking is de levensduur; bitumen gaat doorgaans tot 25 jaar mee. Dit is iets minder lang dan vergelijkbare materialen als EPDM en PVC. Wij zijn ook gespecialiseerd in de aanleg van een EPDM dakbedekking.

Meer informatie over dakbedekking plat dak

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van een plat dak? Dakreparatie Nederland, dakdekker Den Bosch helpt u graag. Onze expertise in Den Bosch ligt bij het plaatsen van bitumen platte daken, maar wij zijn ook ervaren in de aanleg van een EPDM plat dak. Kiest u voor het vervangen van bestaande dakbedekking of wilt u een nieuw dak laten bedekken? Neem dan in Den Bosch contact op met Dakreparatie Nederland.