Schuin dak isoleren in Den Bosch

Een schuin dak isoleren is erg rendabel. Het merendeel van de vrijstaande woningen en rijtjeshuizen in Nederland beschikt over een schuin of hellend dak. Warmte stijgt op en verlaat onze woning via het dak. Dankzij schuin dak isolatie zorgt u ervoor dat warmte binnen blijft en koud luchtstromen van buiten verdwijnen; dit verlaagt de stookkosten aanzienlijk. Voor de dakisolatie van uw woning bestaan diverse methoden.

De diverse isolatiematerialen voor een hellend dak

Waar de energiekosten exceptioneel stijgen, is het belang van goede isolatie nóg belangrijker. Wist u dat binnen de mogelijkheden tot isolatie, dakisolatie tot de meest rendabele vormen behoort?

  • EPS platen
  • glaswol (platen en rollen)
  • isolatiefolie (multifolie)
  • isovlas platen

Bovenstaande materialen hebben allen hun unieke eigenschappen. EPS en isovlas platen hebben de hoogste isolatiewaarde, maar deze materialen zijn minder flexibel. Isovlas platen beschikken over de hoogste isolatiewaarde in temperatuur en geluid, waarbij het materiaal van zichzelf al vochtregulerend is. Isolatiefolie en glaswol zijn flexibeler, hetgeen deze materialen ideaal maakt voor daken met uitzonderlijke hoeken en hoogteverschillen.

De opties voor het isoleren van een schuin dak

Isolatie van een schuin dak kan eveneens aan de binnen- en buitenzijde. Dakdekker Den Bosch, All-in Dakonderhoud B.V. kan dan ook beide methoden toepassen. Langs de binnenzijde is technisch gesproken eenvoudiger te realiseren, maar isolatie aan de buitenzijde biedt meer kansen. Men noemt een dak dat van buitenaf geïsoleerd is ook wel een Sarkingdak. Dit Sarkingdak beschermt uw woning tegen diverse weersomstandigheden en het is tevens een gebruikelijke optie om te overwegen rondom een algehele dakrenovatie. Interessant is ook om te vermelden dat u bij isolatie langs de buitenzijde van de woning amper hinder ondervindt.

Isolatie aan de binnenzijde van de woning noemt men een koud dak. Hierbij wordt het isolatiemateriaal tussen de balken onder het dakbeschot geplaatst. Er wordt bij deze vorm van isolatie additioneel een dampremmende laag toegevoegd en klimaatfolie om te voorkomen dat condens de constructie van uw woning aantast. Vervolgens worden isolatieplaten geplaatst in de vorm van EPS, XPS of PIR.

Ook uw schuin dak isoleren?

In Den Bosch staat All-in Dakonderhoud B.V. voor u klaar bij de isolatie van een schuin dak. Wij beschikken over moderne materialen en weten precies welke isolatievorm geschikt is voor uw woning, passend bij uw wensen en budget. Wilt u meer informatie over deze interessante vorm van isoleren? Bel ons dan op 073 - 204 58 29 of vul ons contactformulier in. Naast het isoleren van uw schuine dak kunnen wij ook uw plat dak isoleren of uw dakkapel isoleren.