Dakkapel isoleren

Veel mensen tonen interesse in de isolatie van hun dak, maar vergeten daarbij hun dakkapel mee te nemen. De dakkapel is echter net zo belangrijk als het dak zelf. Warmte stijgt op en verlaat ons huis via het dak, dan wel de dakkapel. Tevens ontstaan bij geringe isolatie aan de bovenzijde van de woning koude luchtstromen, waardoor u last blijft houden van dezelfde hoge energiekosten. Een dakkapel isoleren hoeft niet kostbaar te zijn en levert direct resultaat op; niet alleen financieel, maar ook in wooncomfort en geluidsoverlast.

In Den Bosch op zoek naar een vakkundige dakdekker voor het isoleren van uw dakkapel? Schakel dan Dakreparatie Nederland in! Wij kunnen het verschil in isolatiewaarde koppelen aan zichtbaar rendement.

Kunststof dakkapel isoleren

Een kunststof dakkapel is standaard voorzien van een prima isolatiewaarde. Wilt u daarom investeren in een nieuwe dakkapel, dan is het verstandig direct te kiezen voor een kunststof variant. Deze kunststof dakkapellen worden in één gedeelte vervaardigd, waardoor de isolatiewaarde optimaal is en het warmteverlies minimaal. Kunststof als materiaal houdt geluid tegen en is bestand tegen alle mogelijke weersomstandigheden. Tot slot is kunststof onderhoudsarm materiaal met het lange levensduur.

Houten dakkapel isoleren

Veel verouderde modellen van de dakkapel zijn nog gemaakt van hout. Hout vereist natuurlijk meer onderhoud, maar dit materiaal heeft van zichzelf ook een lagere isolatiewaarde. Extra isoleren van een bestaande houten dakkapel is daardoor hoognodig. Dit kan, net als bij het dak, zowel vanaf de binnen- als buitenzijde. Bij een dakkapel heeft isolatie langs de buitenzijde de voorkeur, aangezien het plaatsen van isolatie in hoeken van binnenuit technisch gezien lastig is. Mocht u toch kiezen voor isolatie langs de binnenzijde, dan wordt het isolatiemateriaal, vaak steen- of glaswol, tussen het frame van de dakkapel geplaatst. Hierbij plaatsen we eveneens dampremmende folie en dampdoorlatende folie aan de buitenzijde.

Kiest u voor dakisolatie aan de buitenkant, dan worden isolatieplaten bovenop het frame van de dakkapel bevestigd. Dit is technisch gezien aantrekkelijker én zorgt ervoor dat de constructie van de dakkapel aan de ‘warmte kant’ zit.

Groendak isolatie

Een derde optie voor isolatie van de dakkapel is een groendak. Dit is erg interessant; u laat hierbij planten en andere  organismen groeien op het dak, welke zorgen voor een natuurlijk isolerende functie. Deze vorm van isoleren maakt het dak zeer goed bestand tegen alle weertypen. Aangezien het ook nog eens een verantwoorde vorm van dakbekleding is, zien we dit veelvuldig terugkomen in nieuwbouwprojecten. Krijgt u te maken met wildgroei of mosvorming? Dan verwijdert Dakreparatie Nederland ook mos op het dak.

Dakkapel isoleren in Den Bosch?

Isolatie van de dakkapel is een relatief ondergesneeuwd, maar belangrijk onderdeel van allround dakisolatie. Wilt u graag meer weten over het profijt dat u kan ervaren dankzij dakkapel isolatie óf wilt u direct een offerte aanvragen? Neem dan contact op met dakdekker Den Bosch, Dakreparatie Nederland.