0162 - 23 14 04

Kolen Dakwerken, uw dakdekker in Den Bosch

Plat dak isoleren in Den Bosch

Een plat dak isoleren is voor Kolen Dakwerken eenvoudig te realiseren. Wij garanderen daarbij vakwerk en hoogwaardige kwaliteit. Veel warmte verlaat onze woning via het dak en daarom behoort dakisolatie tot één van de meest rendabele investeringen in de duurzaamheid van uw woning. Niet alleen reduceert u hiermee de stookkosten, maar u zorgt ook nog eens voor een sterk verbeterd wooncomfort. In Den Bosch verzorgt Kolen Dakwerken de isolatie van uw platte dak!

Isolatie aan de binnenzijde

Bij de isolatie aan de binnenzijde van het platte dak spreken we over een koud-dakconstructie. Het isolatiemateriaal wordt in deze vorm als het ware tussen de binnenzijde van het huis en de dakconstructie geplaatst, waardoor de constructie geen profijt meer heeft van de warmte vanuit huis. Hierdoor neemt de constructie de buitentemperatuur aan, welke nogal eens wil schommelen. Het is een relatief goedkope manier van isoleren, maar het kent ook risico’s. De dakconstructie kan onder druk van temperatuurverschillen uitzetten of inkrimpen; het gevolg is mogelijke scheurtjes in de dakbedekking- of constructie. Daarbij is ventilatie een belangrijke vereiste; damp kan de woning niet verlaten en dat betekent dat condens in de houten constructie trekt, met als gevolg eventuele houtrot. Gezien wij u alleen het beste van het beste willen bieden isoleren wij platte daken alleen aan de buitenzijde.

Isolatie aan de buitenzijde

Bovenstaande factoren in ogenschouw genomen, gaat de voorkeur bij isolatie van platte daken uit naar de buitenzijde van het dak. Men noemt dit de warm-dakconstructie. Hierbij wordt het isolatiemateriaal bovenop de dakconstructie geplaatst, waardoor deze constructie zich aanpast op de temperatuur in huis. Er wordt geen gebruik gemaakt van een spouw. Ook technisch heeft een warm-dakconstructie de voorkeur; het is eenvoudiger te plaatsen in de hoeken en is beter bestand tegen temperatuurschommelingen. Gebruikte isolatiematerialen zijn over het algemeen PIR- of XPS-platen. Het dak vormt zodoende een echte buffer tussen binnen en buiten.

Ook uw plat dak isoleren?

De belangrijkste voordelen van plat dak isolatie zijn zoals gezegd de verbetering in wooncomfort en de reductie in stookkosten. Isolatie aan de buitenzijde heeft onze voorkeur en dit is eveneens interessant voor u; overdag merkt u hier namelijk vrijwel niks van. Naast platte daken kunnen wij ook uw schuin dak isoleren en uw dakkapel isoleren. Wilt u daarom ook uw plat dak isoleren in Den Bosch? Neem contact op met dakdekker Den Bosch, Kolen Dakwerken! Dit kunt u doen door te bellen naar 0162 - 23 14 04 of door ons contactformulier in te vullen. Wij komen graag bij u langs.

 
 

Ons werkgebied

Den Bosch, Dordrecht, Vught, Breda, Drongelen, Helmond, Eindhoven, Tilburg en Waalwijk.

Waarom kiest u voor ons?

  • Energiebesparende oplossingen
  • Wij denken vanuit de klant
  • Duidelijke communicatie en afspraken

Maak een afspraak

Onze dakdekkers zijn u graag vakkundig en snel van dienst. Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Maak direct een afspraak door te bellen naar 0162 - 23 14 04

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]
Ochtend
Middag
Avond

Diensten

  • » Pannendekken
  • » Leidekken
  • » Bitumineuze daken
  • » Kunststof dakbedekkingen
  • » Lood- en zinkwerken
  • » Restauratie
  • » Dakonderhoud

Werkgebied

Den Bosch, Dordrecht, Vught, Breda, Drongelen, Helmond, Eindhoven, Tilburg en Waalwijk.

Hoofdvestiging